По софийските улици вече се движат новите "паяци" на Центъра

...
По софийските улици вече се движат новите "паяци" на Центъра
Коментари Харесай

Тръгнаха новите паяци на ЦГМ в София


По софийските улици към този момент се движат новите "паяци" на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), с които се репатрират паркираните в нарушаване коли до наказателните паркинги на сдружението.

Това заяви за БГНЕС членът на УС на ЦГМ Румяна Милова. Тя посочи, че във вторник са пуснати 4 от новите коли, а през днешния ден ще бъдат пуснати всичките, които сдружението е закупило – общо 10.

„ С новите „ паяци ” в града ще се движат общо 18 тежкотоварни автомобила на ЦГМ. От старите 14 ще оставим 8, а другите ще ги бракуваме, защото те непрестанно се скапват и изискват да се вършат голословни разноски за ремонт. Ще назначим и спомагателни екипи. С тях ще може да глобяваме повече извършители. Два от новите „ паяка ” ще могат да репатрират по-тежки коли, както и джипове “, разяснява Милова.

Тя изясни, че сега работят единствено по сигнали, което от през днешния ден към този момент ще се промени и ще могат да упражняват надзор в целия град. Милова сподели, че най-вече нарушавания следят по велоалеята при болница „ Токуда “, бул. „ Джавахарлал Неру “ в „ Люлин “, по бул. „ Тодор Александров “ при 32-ро учебно заведение, по бул. „ Симеоновско шосе “, в „ Студентски град “, както и на други места в града.

От ЦГМ дават обещание напълно скоро да решат и казуса с паркирането на неразрешени места каквито са паркове, градинки, велоалеи и прочие Според тях нарушителите си разрешават да стопират на такива места, тъй като знаят, че сдружението разполага с малко репатриращи коли и в тапите мъчно може да се придвижат до мястото, което от през днешния ден обаче се трансформира, безапелационна е Милова.

Тя разгласи още, че приготвят и нови наказания за водачите, които сами смъкват скобите от колите си, сложени им при осъществено нарушаване в зоните за платено паркиране.

Всеки лидер, на чиято кола е инсталирана скоба, само че той я е счупил и свалил, след това ще би трябвало да заплати 30 лв. първична санкция, която и в този момент се начислява при слагане на скоба. Също по този начин обаче ще би трябвало да си заплати и престоя в зоната, даже автомобилът на нарушителя през този интервал да не е бил там, а да е бил спретнат, както и вредата по скобата, която коства 200 лв.. Цената за зоната ще се заплаща и за всеки идващ ден нарушаване.

Всичко това се планува в промени в наредбата за придвижване в София, които следва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР