По случай своята 86 годишнина Далай Лама призова хората по

...
По случай своята 86 годишнина Далай Лама призова хората по
Коментари Харесай

Далай Лама с призив към човечеството за ненасилие и състрадание

По случай своята 86 годишнина Далай Лама прикани хората по света към унищожаване на насилието и демонстрация на съчувствие. Той даде обещание персонално да се придържа към тези правила, да служи на човечеството и до гибелта си да се грижи за екологията.

„ Бих желал откровено да благодаря на всички мои другари, които се отнасят към мен с обич, почитание и доверие... Мога да ви уверя, че съм решен да послужвам на човечеството до края на дните си и да оказа помощ за запазването на климатичните условия ”, се споделя в обръщението.
 Житейските уроци на Далай Лама Житейските уроци на Далай Лама
Той напуща дома на родителите си едвам на 6. На 15 е квалифициран за военна и дипломатическа кариера, на 25 е заставен да напусне Тибет и...

По думите му, откогато е станал емигрант и се е заселил в Индия, Далай Лама се употребява „ от предоставената от Индия независимост и естетика сред религиите ”и високо цени „ публикуваната в Индия концепция за секуларизъм ”.

Когато останем почтени, без да разчитаме на религията, ние се ръководим от състраданието и ненасилието, които са извънредно значими полезности, изясни духовният лидер.

Източник: РИА Новости
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР