По случай 75-годишнината си Световната здравна организация (СЗО) предупреди за

...
По случай 75-годишнината си Световната здравна организация (СЗО) предупреди за
Коментари Харесай

СЗО алармира за сериозен недостиг на медицински персонал в целия свят

По случай 75-годишнината си Световната здравна организация (СЗО) предизвести за възходящия дефицит от личен състав в международната система за опазване на здравето, съобщи в изказване в Женева на генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, заяви Българска телеграфна агенция.

" До 2030 година в света ще има дефицит от към 10 милиона експерти ", сподели Тедрос Гебрейесус. " Докато светът се възвръща след пандемията от КОВИД-19, призоваваме всички страни да защищават и да влагат в работната си мощ в региона на опазването на здравето ", уточни той.

" Няма здраве без работещи в опазването на здравето ", сподели генералният шеф на СЗО.

От началото на пандемията до момента в този бранш е записано почти 50% овакантяване на личния състав. Дори преди този момент да се случи, доста от тях е трябвало да работят за прекомерно ниско възнаграждение и при рискови условия, сподели Тедрос Гебрейесус.

Освен това, макар че дамите съставляват съвсем 70% от здравните служащи, те са по-малко от една четвърт от ръководителите и постоянно са подложени на принуждение на работното си място, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР