По случай 120-годишнината на Skoda Motorsport миналата година, чехите показват

...
По случай 120-годишнината на Skoda Motorsport миналата година, чехите показват
Коментари Харесай

Skoda празнува 120-е си години в автоспорта с реплика на Skoda 1100 OHC Coupe

По случай 120-годишнината на Skoda Motorsport предходната година, чехите демонстрират детайлна имитация на елегантната спортна кола Skoda 1100 OHC Coupe в музея на Skoda в Млада Болеслав най-малко до края на март.

Изложбата "120 години Skoda Motorsport " документира дългата спортна традиция на мотоциклети и коли от Млада Болеслав, употребявайки впечатляващи прожекции, исторически фотографии, модерни плакати, вълнуващи текстове и "Стена на славата " с истински титли. Рали симулаторът също по този начин разрешава на посетителите да придобият личен опит като рали водачи.

Акцентът на ревюто е изцяло правилно с оригинала реконструираната Skoda 1100 OHC Coupe. Само два екземпляра на затворената версия на елегантната спортна кола са издигнати през 1959/1960 година, която се състезава основно в надпревари на дълги дистанции. След кариерата си в моторните спортове транспортните средства минават в частна благосъстоятелност, само че и двете са унищожени при пътнотранспортни катастрофи.

По време на обширната реорганизация, основана на историческа документи, специалистите от музея на ŠKODA и отдела за създаване на прототипи са употребявали истински елементи и с изключение на обичайните техники за изработка на структурата на каросерията, са заложили и на модерни авангардни технологии.

Родното място на Фердинанд Порше в Либерец-Вратиславице също дава взор върху света на ранните надпревари за Гран При. Работеща имитация на спортния автомобил Auto Union Type C Grand Prix (1936) също е изложена тук до края на март 2022 година Със своя шестнадесетцилиндров мотор и работен размер от шест литра, автомобилът реализира многочислени победи с оптималната скорост от над 300 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР