По-слабият глобален растеж и търговският протекционизъм биха могли да започнат

...
По-слабият глобален растеж и търговският протекционизъм биха могли да започнат
Коментари Харесай

ЕЦБ: Инвестициите ще са застрашени заради глобалната несигурност

По-слабият световен напредък и комерсиалният протекционизъм биха могли да стартират да лимитират вложенията на сдруженията в еврозоната, съгласно Европейската централна банка, осведоми Bloomberg.

" Повишаването на несигурността на международно ниво съставлява риск за бизнес вложенията ", написа в бюлетина на ЕЦБ. Малин Андерсон и Бенджамин Моск настояват, че има по-малко притесние по отношение на частното ползване, защото " данните демонстрират, че може да се чака растежът на приходите да продължи да поддържа потреблението на семействата, макар вероятните неподходящи последствия от световната търговия. "
 Снимка 404489
Източник:

Президентът Марио Драги съобщи предишния месец, че рисковете за икономическите вероятности са се нараснали на фона на неразрешения митнически спор сред Съединени американски щати и Китай, закъснение на инерцията на икономическия растеж в международен мащаб и опасността от евентуално пагубно излизане на Англия от Европейския съюз.

Оттогава данните потвърдиха, че Италия е изпаднала в криза, потреблението във Франция се е свило до минимални стойности, защото унищожителните митинги раздрусват страната, а бизнес настроението в Еврозоната претърпява най-тежкия си интервал от десетилетие.
 ЕЦБ изиска от банките да покрият напълно несъбираемите заеми до 2026 година
ЕЦБ изиска от банките да покрият напълно несъбираемите заеми до 2026 година

По-специален фокус пада върху италианските банки

Има признаци, че растежът " от ден на ден се поддържа от структурни фактори, както и от циклични, макар някои уязвимости ", пишат откривателите. Намаляването на макроикономическите несъответствия и структурните промени укрепиха устойчивостта на еврозоната и направиха паричната политика по-ефективна.

" Това би трябвало да понижи и неподходящите последствия от характерните шокове в страните от еврозоната ", съгласно отчета, който прибавя, че евентуални уязвимости биха могли да произлязат и от високите обществени и частни задължения, необслужваните заеми и ниските спестявания на семействата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР