„По-скоро на външен вид е симпатичен, не се кокорчи. Въпросът

...
„По-скоро на външен вид е симпатичен, не се кокорчи. Въпросът
Коментари Харесай

Борисов за кандидат-премиера: На външен вид симпатичен, но как ще държи връзка с Трифонов?

„ По-скоро на външен тип е приветлив, не се кокорчи. Въпросът е по какъв начин ще направи връзката със Слави Трифонов, индивидът на деня, който носи цялата отговорност е Станислав Трифонов “ – по този начин водачът на ГЕРБ Бойко Борисов вижда оферти за министър председател от Има Такъв Народ Пламен Николов. На брифинг в партийната централа някогашният министър-председател акцентира, че връзката във властта се обрисува комплицирана.

„ Знам каква е тази служба – още в 7 министрите желаят решение. Ако за всяко нещо би трябвало да питаш някого, става доста тежко. (…) Всяко решение, което ще взема този министър председател, би трябвало да има поддръжката на Слави Трифонов, с цел да може парламентарната група да го поддържа. Следва доста комплицирана парламентарна игра, по какъв начин ще си я играят – не знам, не е моя работа “, разяснява още Борисов.

Той означи, че „ ИТН “ са попаднали в ситуацията на ГЕРБ от 2009 година – влизат във властта, а нямат задоволително готови фрагменти. „ Аз познавах единствено пожарникари и полицаи… това са стотици високономенклатурни фрагменти, като си показва какво го (Трифонов – б.р.) чака – всеки един, който извадиш, би трябвало да е брилянтен “, разсъждава на глас водачът на ГЕРБ.



Според него обаче в настоящия парламент опция няма и ГЕРБ няма да се пробват да осъществят втория изследователски мандат: „ Не сформират ли държавно управление в тоя мандат, няма късмет да има друго държавно управление. Корнелия Нинова я гонят от партията по Бузлуджа, несериозно е тя да прави държавно управление с 30 депутата, трансфораха страната в кръжок! “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР