По-скоро имаме още от същото. Видя се, че главният прокурор,

...
По-скоро имаме още от същото. Видя се, че главният прокурор,
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: Много лошо начало на съдебната реформа 

По-скоро имаме още от същото. Видя се, че основният прокурор, който вкара един циничен модел на ръководство на прокуратурата и тя потегли да преследва политически цели, беше заменен с един човек, който до неотдавна беше от най-близкото му обграждане и против който има доста съществено възражения – не толкоз в правосъдната система, колкото измежду политическите сили в изискванията на пропагандирана от ръководещата коалиция правосъдна промяна. Това разяснява в предаването " Нюзрум “ по Радио " Фокус “ политологът доцент Иво Инджов.  

Началото на правосъдната промяна той дефинира като " доста неприятно “: " Единият ден Кирил Петков и Христо Иванов споделят, че гражданското общество е постигнало триумфи, тъй като в последна сметка поради неговия напън е отхвърлен Гешев, на идващия ден статуквото в прокуратурата си връща властта. Тоест има не правосъдна промяна, а някаква промяна, която е проформа, най-малко на този стадий “.  

Политологът предизвести, че съществува заплаха същият " злепоставен Висш правосъден съвет “ да избере и новия основен прокурор.  

По мотив направените поръчки за разкрития от страна на към този момент някогашния основен прокурор, доцент Инджов разяснява: " Наистина се сътвори усещането, че Гешев повече заплашваше да прави разкрития, в сравнение с сподели някакви нови неща, които не са известни в общественото пространство. Може би се е надявал на някаква договорка в последния миг, а може би фактически е бил стеснен от това, че основният прокурор няма право да изнася елементи. Но мълчанието му породи още повече спекулации, което работи против него “. 

" Президентът реагира обикновено и взе най-правилното решение към този миг “, разяснява още доцент Иво Инджов във връзка указа на Румен Радев за отстраняването на Иван Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР