„По-силен от самовластието е стремежът към достоен живот без бедност

...
„По-силен от самовластието е стремежът към достоен живот без бедност
Коментари Харесай

Йотова: Разкъсахме мрежата на апатията, енергията на промяната е по-силна


„ По-силен от самовластието е стремежът към заслужен живот без беднотия и ограничения, които крадат от свободата, към общата ни фантазия за просперираща и мощна България, която дава бъдеще на децата си и заслужени старини на родителите си. Само по този начин ще реализираме равноправното лято, за което мечтаеше Ботев. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към събралото се голям брой от хора, които участваха в честванията на 174-годишнината от рождението на поета и бунтовник.

„ Разкъсахме мрежите на апатията, тъй като силата на смяната е по-силна. Няма да ни бъде елементарно да се оправим с лъжепатриотите, с онази дребна клика, която мисли единствено за личното си облагодетелстване “, посочи Йотова и изрази убеденост, че България ще е сполучлива с същински родолюбци, които имат гения да гледат напред във времето и да чертаят развиването на страната ни. „ Ще заложим на грамотните и просветени хора, тъй като нашият народ се роди, оцеля и пребъдва през вековете с помощта на знанието и културата “, уточни вицепрезидентът.

Илияна Йотова съобщи, че 6 януари е освен огромна дата за българската история, само че и за българското бъдеще, дата, която не заслужава лозунги и девалвирали изречения, а размисъл и себеоценка дали сме почтени за паметта на героите, които не пожалиха себе си, с цел да я има България. „ Днес още веднъж се опитваме да се докоснем до безконечните завещания и стремления на Ботев, в които нямаше място за полугерои, полуистина, полусвобода, полувяра, получовешки връзки “, акцентира вицепрезидентът.

„ Днешният ден – Богоявление, вплита в едно кръщението във вярата с раждането на един от героите на българското избавление, с неговата религия в свободата и възкресението на българския народ. Само за 28 години Христо Ботев мина през историята на няколко страни, неспокойната му душа съумя да провокира събития, да промени ориси, да образува историята на цялата ни национално-освободителна епопея, с цел да стане паметен воин от нея “, посочи Йотова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР