>По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 37-годишен мъж

...
>По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 37-годишен мъж
Коментари Харесай

Условно наказание и глоба на 37-годишен мъж за шофиране след употреба на наркотици

>
По силата на реализирано в правосъдна зала съглашение, 37-годишен мъж от Варна призна виновността си по две повдигнати му обвинявания – по член 343б, алинея 3 и по чл.354, алинея 5 от Наказателния кодекс. 

След среднощ на 8 август  предходната година, подсъдимият, при ръководство на лек автомобил по бул. " Трети март “ във Варна, бил спрян за инспекция от полицейски екип,  който открил забавени реакции на лидера и той бил тестван на място с дрегер за алкохол. Индикаторът отчел 0,95 промила алкохолна централизация в издишания въздух, само че в това време в колата било видяно полиетиленово пликче със зелена тревиста маса. При траялата инспекция в багажника на автомобила били открити още 2 пликчета с листна маса. Впоследствие направеното здравно изследване  на лидера посочило в кръвната му проба съществуване на наркотични вещества – канабис и амфетамин. Намерените в колата три пликчета с растителна маса са съдържали марихуана с общо чисто тегло 0,57 грама, като действието съставлява незначителен случай.

37-годишният мъж получи общо наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години, както и наказание  " санкция “ в размер на 300 лв.. Освен това той беше лишен от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 10 месеца. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР