По силата на постигнато между страните и одобрено от съда

...
По силата на постигнато между страните и одобрено от съда
Коментари Харесай

Осъдиха жители на Белослав за купуване на гласове

По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение, 33-годишна жена и 38-годишен мъж от град Белослав бяха приети за отговорни в осъществяването на закононарушение срещу политическите права на жителите през март предходната година в акцията за парламентарните избори, оповестиха от Райнния съд във Варна.

В две обитаеми места – Белослав и Велико Търново, 38-годишният мъж предложил на общо 18 души имотна полза – парични суми от по 30 лв. на човек, за да ги склони да упражнят изборните си права в интерес на избран претендент на съответна политическа партия, посредством гласоподаване с преференция.

Отново парична полза – суми от по 30 лв., предложила от своя страна подсъдимата 33-годишна жена на други общо 38 лица от Белослав, също с цел да дадат вота си за избран претендент.

Подсъдимите са с чисто правосъдно минало. Районен съд-Варна им наложи санкции от по 4 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години, като правосъдният акт е финален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР