По силата на новите правила рекламите за хазартни игри ще

...
По силата на новите правила рекламите за хазартни игри ще
Коментари Харесай

Белгия ще забрани рекламите за хазартни игри от 1 юли

По силата на новите правила рекламите за хазартни игри ще бъдат неразрешени по малкия екран, радиото, кината, списанията, вестниците, на публични места, както и по уеб страници и в обществените медии

Белгийското държавно управление реши да наложи от 1 юли възбрана за рекламата на
хазарта на голям брой платформи в опит да понижи пристрастяването и натрупването на задължения, съобщи Ройтерс. На по-късен стадий сходна възбрана ще бъде наложена и на рекламите по стадионите.

" Правителството е надълбоко загрижено за въздействието на рекламата на
хазарта върху обществото ", съобщи министърът на правораздаването Винсент ван Куикенборне. " А за всички тези, които желаят да се отърват от хазартната си взаимозависимост, това цунами от реклами е спомагателен проблем ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

По силата на новите правила рекламите за
хазартни игри ще бъдат неразрешени по малкия екран, радиото, кината, списанията, вестниците, на публични места, както и по уеб страници и в обществените медии.

От 1 януари 2025 година възбраната ще важи и за стадионите, а от 1 януари 2028 година компании от хазартния бизнес няма да могат да бъдат спонсори на професионални спортни клубове.

Правителството показва, че възбраната идва след изследвания, показващи, че рекламите ускоряват хазартната взаимозависимост и водят до струпване на задължения. Новите правила също така плануват разноските за спонсорство към този момент да не бъдат приспадани от налозите, дължими от хазартните компании.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР