По сигнал за дете с верига на крака, което е

...
По сигнал за дете с верига на крака, което е
Коментари Харесай

Жена от Провадия връзвала 14-годишната си племенница с метална верига с катинар за леглото, за да не бяга и краде

По сигнал за дете с верига на крайници, което е открито в двора на учебно заведение в Провадия от инцидентен минувач, е формирано досъдебно произвеждане.

То се води по член 142а, алинея 3 от Наказателния кодекс от Териториалното поделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна и засяга наказателната отговорност на всеки, който незаконно лишава от независимост малолетно лице.

След подадения от жителя сигнал на място дошъл полицейски патрул. 14-годишното момиче е отведено в полицията за определяне на самоличността му. Детето е било настанено в дома на вуйна си като приемно семейство с решение на Провадийския областен съд през 2013 год. Срокът на настаняването бил тригодишен. Проверява се каква е повода той да е продължен и настоящ досега.

Мъж от Добрич стреля по жена си пред очите на щерка им

Заради честото тичане от вкъщи й лелята Г.И. връзвала 14-годишната си племенница с железна верига с катанец за легло. Днес момичето е съумяло да отключи катинара и да избяга още веднъж. Според обясненията й то бягало, с цел да прави обири. Само за последните дни съумяло да избяга от вкъщи на вуйна си повече от 20 пъти.

За скандалния случай е известена Агенцията за протекция на детето. Прокуратурата е назначила съдебнопсихиатрична експертиза на 14-годишното момиче, което е ученичка в осми клас в локално учебно заведение.

Действията по следствието не престават, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР