По родните киноекрани от днес можете да гледате нещо „За

...
По родните киноекрани от днес можете да гледате нещо „За
Коментари Харесай

Анимацията За душата вече е в родните киносалони

По родните киноекрани от през днешния ден можете да гледате нещо „ За душата “ – анимацията, номинирана за Оскар е под режисурата на Пийт Доктър и Кемп Пауърс.

След като покори сърцата и душите на Асоциацията на задграничната преса в Холивуд както и на Британската академия за кино и телевизионно изкуство, спечелвайки „ Златен глобус “ и БАФТА за най-хубав анимационен филм и музика, филмът „ За душата “ е подготвен да превземе и „ Оскарите “ – той беше номиниран за най-престижното киноотличе в категориите за „ най-хубав анимационен филм “, „ най-хубава кино музика “ и „ най-хубав тон “.

Филмът споделя за Джо Гарднър - преподавател по музика в приблизително учебно заведение, който има дългогодишна фантазия да свири джаз на сцена. Един ден той най-сетне получава този късмет, откакто впечатлява група джаз музиканти в известен клуб.

Вследствие на случай обаче, душата на Джо е разграничена от тялото му. през какво би трябвало да премине героят За да се върне още веднъж на Земята, преди да е станало прекомерно късно следва да разберем?

За душата " получи висока оценка от кинокритиците и към този момент завоюва награди " Златен глобус ", премията на американската Гилдия на продуцентите и английската БАФТА. Той се обрисува като любимец за продобиване на " Оскар " в категорията за пълнометражен анимационен филм. Съперниците му в тази категория са " Напред ", " Пътешествие към Луната ", " Овцата Шон: Фармагедон ", " Вълчуни: Духът на вълците ".

Посветената на джаза анимация завоюва премията " Ани " за най-хубава пълнометражна анимация, както и премиите за сюжет, монтаж, музика, образни резултати, анимационен воин, графика.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР