По решение на УС на НСОРБ беше отправена покана до

...
По решение на УС на НСОРБ беше отправена покана до
Коментари Харесай

Кметовете отново възроптаха срещу приетия на първо четене Закон за чистотата на въздуха

По решение на УС на НСОРБ беше отправена покана до управлението на Комисията по околната среда и водите към 44-то Народно заседание за образуване на взаимна среща във връзка със ЗИД на Закон за непорочност на атмосферния въздух (ЗЧАВ).
Срещата се организира през днешния ден - 21.11.2018 година, като присъединяване в нея взеха Иво Димов – зам.-председател на УС на НСОРБ, Димитър Николов – член на УС на НСОРБ и кмет на община Бургас, и кмет на община Димитровград и Силвия Георгиева – изпълнителен шеф на НСОРБ.
Представителите на общините още веднъж показаха изрично си противоречие против въвеждането на правила, определящи, че кметовете на общините са само виновни за обезпечаване на чистотата на въздуха и въвеждането на лични санкции с размер от 5-10 хиляди лв. при завишаване на избраните правила.
Г-жа Василева, ръководител на Комисията по околната среда и водите увери общините, че по-голяма част от депутатите от всички политически сили, членове на комисията одобряват главните оферти от мнението на НСОРБ. В тази връзка все още сред първо и второ четене на Законопроекта в Народното събрание се създават проби, с които се цели прецизиране и възстановяване на нормите свързани с компетентностите и отговорностите на всички ангажирани институции с опазването на атмосферния въздух. Предстои те в незабавен и действен порядък да бъдат съгласувани с общините, за което навреме ще бъдете известени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР