По решение на Епархийския съвет при Софийската света митрополия от

...
По решение на Епархийския съвет при Софийската света митрополия от
Коментари Харесай

Софийската митрополия призова духовенството да отслужи молебен за здравето на патриарх Неофит

По решение на Епархийския съвет при Софийската света митрополия от през днешния ден, 1 декември, се приканват всички свещенослужители от Софийската епархия в неделя, 3 декември, в своите храмове да отслужат молебен за здравето на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит. Това оповестиха от Софийската митрополия.

От Софийската митрополия предлагат в светата литургия да се прибавят следните молебствия:

" За Божия раб Светейшия наш отец Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, с цел да му се елементарни всяко волно и несъзнателно провинение и да бъде милосърден към него, на Господа да се помолим!

За да го вдигне скоро от болничния одър със словото на Своята мощ, както в миналото сина на стотника, дъщерята на хананейката и тъщата на Петър, и милостиво ги изцери, на Господа да се помолим!

За да го издигне бързо от болничния одър и да го направи още веднъж здрав, както в миналото въздигна парализирания посредством словото на Своята божествена берекет, на Господа да се помолим!

За да не пренебрегне усърдните молебствия на Своя раб, само че милостиво да го чуе и помилва, и да му даде здраве, на Господа да се помолим!

За да го посети със Своя Свети Дух и да изцери всеки кусур и всяка болест, които се гнездят в него, поради славата на Своето име, на Господа да се помолим!

За да чуе милостиво, както на хананейката, молитвения глас на нас - недостойните Свои раби, които викаме към Него и както изцери нейната щерка, по този начин да изцери и помилва болния Свой раб Неофит, патриарх Български, на Господа да се помолим!

Защити, избави, помилвай и резервира ни, Боже, с Твоята берекет!

Като поменем дружно с всички светии пресветата, пречиста и преблагословена славна Владичица наша Богородица и приснодева Мария, дано сами себе си и един различен и целия си живот на Христа Бога да предадем!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР