По-редките наблюдения на НЛО се дължали на светлинното замърсяване и

...
По-редките наблюдения на НЛО се дължали на светлинното замърсяване и
Коментари Харесай

Най-често за наблюдения на НЛО съобщават живеещи в западните щати на САЩ

По-редките наблюдения на НЛО се дължали на " светлинното замърсяване и други фактори "
Анализ на отчетите за видени НЛО-та демонстрира, че най-вече наблюдения има в Западен Съединени американски щати.

Проучването, основано на към 98 000 отчета за 20 години, каталогизирани в Националния център за проучване на НЛО (NUFORC), дава много забавни заключения.

Броя на докладваните НЛО-та съответстват с смяната на околната среда. Особено, в случай че от уравнението се извадят летища и военни уреди.

Резултатите разкриват, че по-голямата част от докладваните наблюдения произлизат от западната част на Съединени американски щати, дружно с по-малка гореща точка в североизточната част на Съединени американски щати.
 Снимка: R. M. Medina, S. C. Brewer & S. M. Kirkpatrick / Nature
Зоните с най-вече докладвани НЛО-та са с по-ниски равнища на светлинно замърсяване. Освен това в композиция с широките отворени пространства и целогодишно умереното време, хората прекарват повече време на вън през вечерта и следят нощното небе.

Анализаторите обаче са учудени, за какво Централната и Южната част на Съединени американски щати се характеризират с забележителна липса на докладвани НЛО-та.

Учените допълват, че в базата на NUFORC попадат всевъзможен брой феномени, които имат действителни пояснения. Сателити, метеори, самолети, атмосферни феномени и други могат да са причина за наблюдаване на НЛО-та
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР