По разследването за раздаването на пари за АМ Хемус прокуратурата

...
По разследването за раздаването на пари за АМ Хемус прокуратурата
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Прокуратурата е бастион на ГЕРБ

" По следствието за раздаването на пари за Автомагистрала " Хемус " прокуратурата и проверяващите органи би трябвало да работят в синхрон. В случая обаче имаме безспорна политическа ангажираност на основния прокурор с предходните ръководещи, персонален ангажимент за бранене на някогашния министър ръководител и значимите му министри и персонално на министъра Николай Нанков. Начинът, по който се е действало с парите, е фрапантен образец за това по какъв начин самата страна може да провежда корупционна скица ", разяснява тя.

Според нея прокуратурата не се заема да проверява, а се чуди по какъв начин да пречи:

" За първи път слушам по какъв начин прокуратурата ще образува дело на оперативните служби, тъй като те били желали и предложили хрумвания за избрани неща. От прокуратурата зависи да притегляте ли обвинени или не. Какви са тези нелепости? ".

По думите ѝ КПКОНПИ не трябва да бъде направена квази прокуратура:

" Тя (КПКОНПИ - б.р.) е бухалка по план.... Там са преторианците и те ще извършват волята на този, който ги е назначил. Тази комисия би трябвало да се закрие. Ако някой счита да преследва ГЕРБ, това би трябвало да стане в действителност със средствата на правораздаването ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР