По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина

...
По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина
Коментари Харесай

Захариева: Изказването на Чавушоглу е неприемливо

По предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в постройката на Министерство на външните работи бе извикан посланикът на Република Турция Хасан Улусой и му бе изработен демарш по отношение на думите на министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, изречени на избирателен протест в град Текирдаг.
На посланика е обяснено, че приоритет на българската външна политика е да поддържа разговора и съдействието с нашите съседи, което включва спазването на правилата на взаимно почитание и невмешателство във вътрешните работи. Изказването на външния министър Мевлют Чавушоглу бе окачествено като недопустимо, оповестяват от пресцентъра на външното ни министерство.

Посланик Улусой твърди, че думите на неговия министър са извадени от подтекста и показани неправилно, като никога господин Чавушоглу не е желаел да се намесва във вътрешните работи на страната. Посланикът увери българското Министерство на външните работи, че турската страна не е имала желание да наскърбява страната ни или да оказва въздействие върху законодателния развой.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР