По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова екип на

...
По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова екип на
Коментари Харесай

Хотел в Русе губи звезда по заповед на Ангелкова

По предписание на министъра на туризма Николина Ангелкова екип на Министерството на туризма извърши инспекция в четиризвездния Гранд Хотел Рига в Русе. 

Инспекцията бе подхваната след информация за неприятна хигиена и услуги, които не дават отговор на категорията на хотела, и при които са били настанени деца.

Експертният екип на ведомството откри, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не дават отговор на нито една от категориите, които са избрани в Закона за туризма. По тази причина незабавно се започва насилствена административна мярка за намаление на звездите. Законът за туризма планува и финансова глоба за хотелиера в размер от 200 до 1000 лева и от 1000 до 3000 лева за юридически лица.

Поискано е етажите, които не дават отговор на условията на Закона, незабавно да бъдат запечатани. Ще бъде потърсено подпомагане от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и за наложително запечатване на етажите, които не подхождат на категоризацията на мястото за настаняване. Очаква се това да бъде осъществено до 3 май 2019 година.

Министерството на туризма има пълномощия да следи за спазването на Закона за туризма. При всички инспекции на място се следи за прецизното съблюдаване на нормативните разпореждания. При определяне на нарушавания Министерството на туризма подхваща всички законови ограничения за премахване на несъответствията съгласно с условията на Закона за туризма.
Припомняме, че сигнали за нередности могат да бъдат подавани на горещия телефон на министерството - 02/90 46 895 и на имейл: [email protected]
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР