По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов, Държавната агенция

...
По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов, Държавната агенция
Коментари Харесай

Започват извънредни проверки на язовирните стени и съоръженията към тях

По предписание на министъра на стопанската система Емил Караниколов, Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ускорява екипите осъществяващи надзор на язовирните стени и оборудванията към тях, като в идващите дни ще организира изключителни инспекции на проблематичните водоеми.
Това оповестиха от пресцентъра на организацията. Мерките се постановат превантивно поради предстоящите значителни превалявания от дъжд и сняг в някои райони на страната, които са причина за внезапно повишаване на водните размери. Активиран е и действен щаб, който работи в централата на организацията до нормализиране на обстановката. Инспекторите са в непрекъснат контакт с представителите на локалната власт и притежателите на язовири, като са известени и всички регионални шефове за завишаване на вниманието към водоемите на тяхна територия.
ДАМТН моли притежателите на язовири да наблюдават с нараснало внимание положението на ръководените от тях водоеми и при нужда навреме да алармират както организацията, по този начин и другите способени органи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР