По разпореждане на министър-председателя Гълъб Донев е организирано транспортирането до

...
По разпореждане на министър-председателя Гълъб Донев е организирано транспортирането до
Коментари Харесай

Правителственият самолет излетя да вземе пребития българин в Охрид

По предписание на министър-председателя Гълъб Донев е проведено превозването до България на Християн Пендиков . Секретарят на организацията " Цар Борис III " беше атакуван и пребит в Охрид.

Правителственият аероплан " Фалкон " с екип от Военномедицинската академия на борда – двама лекари и реанимационна сестра, отпътува за Република Северна Македония, оповестиха от държавната пресслужба.

Пострадалият Християн ще бъде настанен във ВМА , където ще получи нужното лекуване.

По-рано през днешния ден от прессекретариата на президента оповестиха, че България има подготвеност да организир а въздушната евакуация на Християн Пендиков и да обезпечи неговото лекуване у нас.

В същото време министър-председателят Гълъб Донев изиска подпомагане при организацията по превозването на Пендиков за лекуване в България от македонския министър председател Димитър Ковачевски . Той изрази подготвеност за поддръжка при превозването със аероплан на бития, както и за цялостно следствие на случая и заблуждение под отговорност на причинителите.

Преди нападението Християн Пендиков е подал тъжба в полицията за закани.

След офанзивата против него в българското външно министерстсво бе извикана посланикът на районен съд Македония в София Агнеза Руси Поповска.

Президентът Румен Радев остро осъди систематичните нарушавания на правата на българите в РСМ.

Това е третото нахлуване за по-малко от два месеца против българския културен клуб в Охрид.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР