По разпореждане на министър Николина Ангелкова експерти на Министерството на

...
По разпореждане на министър Николина Ангелкова експерти на Министерството на
Коментари Харесай

Проверяваният хотел във Велинград нямал сертификат за СПА център

По предписание на министър Николина Ангелкова специалисти на Министерството на туризма влязоха на инспекция в четиризвезден хотел във Велинград след сигнали от туристи за неприятна хигиена и услуги, които не отговаряли на категорията на хотела.
Инспекцията в “СПА ХОТЕЛ СЕЛЕКТ” във Велинград сподели, че на рецепцията няма обособено място за хора с увреждания, каквото се изисква за 4-звезден хотел. В тестваните стаи липсвали някои от нужните консумативи, само че не са открити повреди на контакти, каквито недоволства имаше от туристи, оповестяват от ведомството.
На инспекция в хотела е бил и екип на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП). Експертите на министерството и комисията не са открили маломерни стаи.
По-сериозно нарушаване, глобата за което обаче е в прерогативите на КЗП, е липса на документ за СПА центъра на хотела. Този документ е наложителен, с цел да може обектът да носи в името си СПА. За това нарушаване по закон се издава наказателно разпореждане.
За другите открити пропуски мениджмънтът на хотела ще получи наставления и ще би трябвало да ги в профил по най-бързия метод. Експертите на Министерството на туризма ще създадат контролна инспекция на хотела в границите на 2 седмици, с цел да се уверят, че изискванията, предлагани на клиентите, дават отговор на условията за 4 звезди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР