За много кратък период успяхме да започнем обновяването на подвижния

...
За много кратък период успяхме да започнем обновяването на подвижния
Коментари Харесай

Първите модернизирани германски вагони тръгват до морето през уикенда

За доста къс интервал успяхме да стартираме обновяването на преносимия състав в железопътния превоз. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на представянето на първата комбинация от осъвременените вагони, които бяха купени от Германия, оповестяват от Министерството на превоза.

„ Това са първите стъпки, с които целим да наваксаме изоставането в развиването на жп превоза. Осъществихме тази договорка благодарение на посолството на Германия и на дипломат Ирене Мария Планк “, добави министърът.

Първият трен с немските вагони ще потегли на следващия ден от София до Бургас, като ще минава по Подбалканската линия и ще стига до морския град за по-малко от 6 часа. Подвижният състав е оборудван с климатични системи и контакти за зареждане на мобилни устройства. Следващите 19 вагона ще бъдат в страната до дни, а български екип сега е в Германия, с цел да координира доставката на 10-те вагон-бистра.

„ Полагаме най-много старания. Със стъпките, които направихме още в средата на предходната година, успяхме да покажем на българското общество, че имаме мотивацията и желанието България да има в близко време съвременен жп превоз “, сподели Георги Гвоздейков. 

Министърът напомни, че преди няколко месеца е подписан контракт за доставка на още 10 нови локомотива, а процедурите за доставка на нови влакове ще дадат напълно нова визия на този тип услуга. „ Надявам се да успеем да договорим всички средства по Плана за възобновяване и резистентност и от 2026 година да имаме освежен преносим жп състав “, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР