По разпореждане на главния прокурор обвинителите се сезираха във връзка

...
По разпореждане на главния прокурор обвинителите се сезираха във връзка
Коментари Харесай

Прокуратурата събира доказателства за още две зверски убийства на Пещерния човек

По предписание на основния прокурор обвинителите се сезираха по отношение на излъчените признания на наказания за ликвидиране Михаил Лещарски..

Това се е случило преди закононарушението от 2009 година, за което излежава доживотна присъда.

Върховната касационна прокуратура ще проучва още веднъж всички събрани доказателства и ще търси нови.

През 2009 година е осъществено едно от най-зловещите убийства. На 29 септември софийският съд признава Михаил Лещарски за отговорен за гибелта на Елена Томова.

„ Аз съм си отговорен, аз съм си от дете в пандиза. Ако ме бяха затворили по-рано, Елена щеше да е жива сега”, съобщи Лещарски.

Запитан дали има и други убийства зад тила си, той признава. „ Имам. Като се напия, не знам какво правя”, признава Лещарски.

„ В предаването наказаният на пожизнен затвор без право на подмяна твърди, че е причинител и на други убийства. Съгласно наредбите на НПК- обвиняването и присъдата не могат да се основават единствено на самопризнанието на обвинения, като самопризнанието не освобождава съответните органи от задължението има да събират нови доказателства”, изясни Сийка Милева, представител на основния прокурор.

„ Първото е в Царевец. През 1999 година. Напих се и пребих жена, без да ми е направила нищо”, призна Лещарски.

„ В тази връзка ВКП ще извърши инспекция дали са били формирани каузи за твърдените в предаването случаи и на какъв стадий са същите.

Ако в хода на инспекциите се откри, че има прекъснати или спрени досъдебни производства против незнаен причинител, ще бъде направена преценка за тяхното възобновяване”, изясни Сийка Милева.

Лещарски призна и за още едно ликвидиране.

„ Колко пердах! Накрая я удуших и я оставих в тревата. И докторът написа, че е умряла от сърдечна непълнота ", споделя той.

„ В случай, че се съберат задоволително доказателства за авторство и виновността на Лещарски, по преценка на наблюдаващите прокурори ще бъдат повдигнати нови обвинявания.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР