По разпореждане на административния ръководител на Районна прокуратура – Стара

...
По разпореждане на административния ръководител на Районна прокуратура – Стара
Коментари Харесай

Екип от прокурори поема разследването за гаврата с 18-годишното момиче. Назначават комплексна съдебномедицинска експертиза

По предписание на административния началник на Районна прокуратура – Стара Загора, от през днешния ден 29 юли 2023 година, е основан екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното произвеждане, водено по отношение на Г.Г., на 26 година На 28 юни 2023 година Г.Г. е бил притеглен като обвинен за закононарушение по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс – за това, че на 26.06.2023 година в гр. Стара Загора е предизвикал междинна телесна щета на 18-годишната Д.М. Това оповестяват от държавното обвиняване.

Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна трудност и висока степен на социална заплаха на действието. С оглед на това е основан екип от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора, които да подхващат дейности по ускорение на следствието.

Дадени са инструкции за разпит на спомагателни очевидци и за правене на сложна съдебномедицинска експертиза с присъединяване на три движимости лица – лекари от разнообразни области на медицината, които ще освидетелстват в допълнение потърпевшата и ще изготвят заключението си в най-кратък период.

След правене на в допълнение назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще реши съответната мярка за неотклонение по отношение на причинителя с оглед публичната заплаха на действието.

Припомняме, че по досъдебното произвеждане обвиненият Г.Г. е бил арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от 28 юни 2023 година Районна прокуратура – Стара Загора е внесла искане в Районен съд – Стара Загора за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него, което искане е било почетено от първоинстанционния съд. След обжалване на решението на първоинстанционния съд мярката за неотклонение „ задържане под стража “ е била анулирана от по-горната правосъдна инстанция, което е дефинитивно.

При съществуване на постъпили сигнали и за други действия, касаещи незаконни прояви на Г.Г., по тях ще стартира неотложно следствие.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР