По различни причини доста хора са склонни да пренебрегват нуждата

...
По различни причини доста хора са склонни да пренебрегват нуждата
Коментари Харесай

Не пренебрегвайте отпуската си

По разнообразни аргументи много хора са склонни да подценяват потребността от постоянна отмора и изключително нуждата от годишния им отпуск. Това обаче е изцяло погрешно.

В медицината в тази връзка към този момент даже се появи специфичен термин - синдром на неналичието на отпуска (Vacation Deprivation Syndrome), който се счита за съществена причина при възникването на доста болести.

 почивка Pixels

"Когато човек всекидневно се сблъсква с високи дози стрес и пропуща потребността от пълноценна отмора, това в дословния смисъл е равнозначно на отравяне на организма ", настояват американски психолози.

"Тялото се намира под непрекъснатото влияние на канцерогени и други нездравословни субстанции и положения, способни да провокират сърдечен припадък, инсулт, рак и редица съществени проблеми със здравето ", акцентират те.

Според извършено в Съединени американски щати проучване работохоликът живее по-кратко даже спрямо индивида, злоупотребяващ с алкохола .

 почивка Pixels

Специална статистика, направена от Американското психосоматично общество (American Psychosomatic Society), отдадена на "синдрома на неналичието на отпуска ", демонстрира, че постоянната (всяка година най-малко за 2 седмици) отмора понижава риска от преждевременна гибел с 20% .

 почивка Pixabay
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР