По разказа Ева, която расте и се смалява на Иванка

...
По разказа Ева, която расте и се смалява на Иванка
Коментари Харесай

„Ева, която расте и се смалява“ на Иванка Могилска се падна на изпита след седми клас

По описа " Ева, която пораства и се смалява " на Иванка Могилска писаха седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература. Учениците трябваше да напишат преразказ от името на безпристрастен повествовател на неизучаван живописен текст.

В 7.30 часа тази заран в просветното министерство беше изтеглен Вариант 2, по който да работят седмокласниците. За 10-и клас вид не се тегли. За трета поредна година изпитът по български език и литература е във формата " две в едно ".

" Не чакаме да има някакви проблеми, уповавам се да няма, децата да са спокойни, да им хареса това, по което пишат и да показват най-хубавото от себе си ", зави пред Българска национална телевизия Евгения Костадинова, дирекция " Съдържание в предучилищното и учебното обучение ".

Първи за изпита си, който стартира в 9.00 часа, пристигнаха седмокласниците. Те решаваха тест от 25 въпроса и вършиха трансформиращ преразказ на неизучавана творба.

Днес се явяват на изпит близо 63 000 седмокласници и над 54 000 десетокласници. Изпитът за 10-и клас стартира в 11.00 часа. Учениците вземат решение тест от 23 въпроса. Всички възпитаници поставят изпитите в личните си учебни заведения, по тази причина и организацията не е лека.

" Потоците влизат по друго време, през разнообразни входове тъй че да не се пречи на изпитния развой ", сподели Нели Костова, шеф на 32-ро СУ.

За да не се преписва има видеонаблюдение и над 19 хиляди квестори в цялата страна. Резултатите и от двата изпита ще станат ясни до 28 юни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР