По-рано вчера стана ясно, че според New York Times изпълнителният

...
По-рано вчера стана ясно, че според New York Times изпълнителният
Коментари Харесай

Ще пази ли Белият дом iPhone от търговската война с Китай?

По-рано през вчерашния ден стана ясно, че съгласно New York Times изпълнителният шеф на Apple Тим Кук е получил увещание от Белия дом, че цени няма да бъдат наложени на iPhone устройства, съединени в Китай и изпратени до Съединени американски щати. Тъй като комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай ескалира, има и въпроси за това по какъв начин ще бъде обиден достъпът на Apple до китайската верига за доставки, от която колосът зависи. Apple провежда елементи, които да се изпращат непосредствено до подизпълнителите, основани в Китай, като Foxconn и Wistron, които употребява, с цел да сглобява своите устройства.
Днес обаче съветникът по търговията на Белия дом Питър Наваро съобщи, че не е осведомен с каквото и да било изключение за iPhone, което да се е появило в комерсиалните договаряния с Китай. На 6 юли, както Съединени американски щати, по този начин и Китай ще наложат 25 % цени за импорт на артикули от Китай и Съединени американски щати на стойност 34 милиарда $. Но в края на деня в понеделник президентът Тръмп изиска от американските търговски управляващи да сформират лист от вносни артикули от Китай на стойност 200 милиарда $, на които да бъде наложена цена от 10 %. Този ход Китай назова „изнудване“ от страна на администрацията на Тръмп.

На среща предишния месец с президента Тръмп и неговия основен стопански консултант Лорънс Кудлоу, основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук изясни, че слагането на цени върху китайския импорт е сходно на таксуването на американския консуматор. Например, да кажем, като образец, че на iPhone е сложена 10 % цена. Apple би имала избор да покрие размера на цената и да понижи облагата си, или да реалокира цената на своите телефони нагоре до размера на цената. Това може да понижи търсенето на устройството и да работи като спомагателен налог за американските консуматори, само че ще отбрани маржовете на облагата на Apple от известната линия за смарт телефони. Надяваме се, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай няма да стигне досега, в който Apple ще би трябвало да вземе това решение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР