По-рано този месец ви съобщихме за победата на Qualcomm над

...
По-рано този месец ви съобщихме за победата на Qualcomm над
Коментари Харесай

Apple ще бори забраната на iPhone в Китай с ъпдейт

По-рано този месец ви съобщихме за успеха на Qualcomm над Apple в китайски съд, който отреди възбрана на няколко модела на iPhone в страната. Вземайки поради това, че става дума за най-многолюдната страна в света, въпросното решение на съда във Фуджоу, може да се каже, че удря съществено по продажбите на устройствата на Apple.

Причина за правосъдния иск на Qualcomm беше нарушаване на два техни патента от страна на Apple – за метода за преоразмеряване на фотосите и ръководството на приложенията. Що се отнася до съответните модели, посочени от компанията, това са iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus и X. По-късно Qualcomm предяви искания, че от продажба в Китай би трябвало да се забранят и последните модели на iPhone, а точно, XS, XS Max и X. Но в края на предходната седмица, от Купертино оповестиха, че са излезли с съответно решение, което ще вдигне възбраната.

Компанията разгласи, че приготвя софтуерно обновяване, което ще излезе още тази седмица и ще се съобрази с нелeгитимното потребление на въпросните патенти.

„В началото на идната седмица, ние ще доставим софтуерен ъпдейт за потребителите на iPhone в Китай, което ще адресира въпросните функционалности, наранени от патентите, упоменати в делото“, споделят от компанията, представени от Ройтерс. Apple са уверени, че последната версия на софтуера им, iOS 12, изобщо не употребява технология, наранена от патентите. Сега се чака какво ще реши китайският съд.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР