По-рано този месец стартират дълго чаканите доставки на преносимия компютър

...
По-рано този месец стартират дълго чаканите доставки на преносимия компютър
Коментари Харесай

Батерията на Steam Deck се оказва доста немощна за по-нови игри

По-рано този месец започват дълго чаканите доставки на портативния компютър на Valve Steam Deck. Устройството е следващия опит на компанията да откри място в хардуерното пространство и по всичко – най-малко от това, което знаем за Deck до момента – е, че устройството е обречено на триумф. Определян, като подпора, Deck е в действителност изцяло функционален портативен компютър, който е усъвършенстван за игра, само че също така е с открита природа – нещо, което не може да кажем за никоя позната гейм подпора. Собственикът на устройството е свободен освен в това да избере операционната му система, само че също и да прибавя магазини за игра по собствен избор. Представете си да може да употребявате Xbox Game Pass на вашия PlayStation. Но може би не всичко е съвършено с Deck. Поне по този начин откриват някои проби.

Когато Valve показаха Deck на формалната аудитория, те оповестиха, че батерията на устройството ще устоя от два до осем часа. Един много еластичен интервал, само че както прецизираха от Valve, всичко зависи от условията на съответното заглавие и направените от потребителя настройки на представянето. Така да вземем за пример в проби, извършени от GamersNexus (за което ни PC Gamer), батерията може да се изтощи много по-бързо от заложения най-малко от два часа. В случая – за 33 минути.

GamersNexus организират серия от проби с Devil May Cry 5 при отключен фреймрейт, деактивиран Vsync и понижена осветеност на 50%. С тази настройка, батерията на Steam Deck издържала 87 минути. За съпоставяне, батерията издържала цялостни два часа с включен Vsync, ограничаване от 60fps и занижени настройки.

Друг от тестващите, показали резултатите си в YouTube е The Phawx, който се приближава до резултата на GamersNexus единствено, че с друга игра: Control – 85-90 минути. И двата канала тестват също друга игра, която Valve показват за потребление в предварителните ревюта: Dead Cells. С нея резултатите били напълно разнообразни – шест часа живот на батерията с включен Vsync. Това, показват PC Gamer, би трябвало да значи, че батерията най-вероятно ще устоя по няколко часа на по-стари игри и такива, които не изискват сериозна мощност, само че нито в извършените проби от страна на The Phawx, нито при тези от GamersNexus, батерията не достигнала декларираните от Valve осем часа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР