По-рано тази година Huawei представи мобилната операционна система HarmonyOS NEXT

...
По-рано тази година Huawei представи мобилната операционна система HarmonyOS NEXT
Коментари Харесай

Добра новина: Huawei ще запази поддръжката на Android-приложения за глобалните си устройства

По-рано тази година Huawei показа мобилната операционна система HarmonyOS NEXT на HDC (Huawei Developer Conference 2023). Нейната съществена характерност беше цялостното отдръпване на поддръжката на APK инсталационните файлове, употребявани в Android, което провокира безпокойствие измежду потребителите на Huawei. Сега компанията успокои потребителите – поддръжката на приложенията за Android ще остане в световните версии на смарт телефоните на компанията.

Главният изпълнителен шеф на Huawei Ричард Ю. съобщи преди към седмица, че новата платформа на Huawei е подготвена за разпространяване измежду крайните консуматори. Това обаче породи въпроси измежду притежателите на устройства на Huawei по целия свят: по какъв начин ще конфигурират приложения на трети страни заради неналичието на поддръжка на APK файлове от екосистемата Android в новата платформа.

Компанията направи конкретизиране, че устройствата на Huawei, доставяни на международния пазар ще продължат да употребяват EMUI – потребителския интерфейс, който е аналог на HarmonyOS, основан е на плана с отворен код Android, само че е без услугите и приложенията на Гугъл. Също по този начин Huawei ще продължи да поддържа своите лични приложения за Android. По този метод поддръжката на APK инсталационни файлове ще се резервира. Не е известно обаче дали EMUI ще има поддръжка на собственитe HAM инсталационни файлове на Huawei.

Според оператора China Mobile, Huawei ще продължи да уголемява поддръжката за разработчици в международен мащаб. В момента огромна общественост от разработчици на приложения работи, с цел да подсигурява, че всички приложения за Android ще работят на смарт телефоните с EMUI на компанията.

GSMArena заяви също, че Huawei публично е удостоверила, че компанията ще продължи да употребява потребителския интерфейс Emotion UI (EMUI) за устройствата, доставяни на международния пазар до момента в който не бъде безусловно сигурна, че клиентите ще са подготвени да одобряват изцяло прехода към HarmonyOS.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР