По-рано днес стана ясно директорът на сръбската правителствена канцелария за

...
По-рано днес стана ясно директорът на сръбската правителствена канцелария за
Коментари Харесай

Сръбски МиГ-29 на бръснещ полет се устремил към Косово

По-рано през днешния ден стана ясно шефът на сръбската държавна канцелария за Косово Марко Джурич заяви, че косовските специфични елементи с оръжие в ръка са нападнали северно Косово „ за да заплашват и да провокират суматоха с арестите “.

Това се случи след, като минимум петима сърби бяха задържани тази заран за хипотетично присъединяване в проведената престъпност. Арестите бяха осъществени във всичките четири сръбски общини в северната част на Косово.

Сега обаче стана ясно, че аероплан „ МиГ-29 “ е прелетял преди часове ниско по посока Косово.

Агенция ТАНЮГ оповестява още, че преди 14 часа (15 часа българско време) от казармата на сръбската войска в Кралево е почнала да излиза колона с военна техника. Също по този начин, преди този момент в казармата е бил министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин.

Агенцията напомня, че след акцията на специфичните елементи на Косово против чиновници на Полицията на Косово в северната част на страната, президентът на Сърбия Александър Вучич приведе армията в цялостна бойна подготвеност.

„ Ако се стигне до закани против реда и живота на хората в Северно Косово, нашата войска ще отбрани нашия народ “, съобщи президентът.

ТАНЮГ оповестява още, че преди 14 часа (15 часа българско време) от казармата на сръбската войска в Кралево е почнала да излиза колона с военна техника. Също по този начин, преди този момент в казармата е бил министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин.

Междувременно стана ясно, че руснакът Михаил Краснощеков, арестуваният помощник на Мисията на Организация на обединените нации в Косово, е в болница с телесни повреди. Новината бе обявена от Мисията на Организация на обединените нации по делата на краткотрайната администрация в Косово (МООНК).

„ Двама души, които се явяват задържани жители, бяха закарани в болница. Единият е сърбин, другият – руснак. Те имат телесни повреди “, цитира задачата думите на доктор от болничното заведение Нита Мустафа в Косовска Митровица.

Руснакът е „ обичай от (служители) на спецназа на полицията “, откакто те са чули, че той „ беседва със сърбите на сръбски език “.

Посолството на Русия в Сърбия осъди изрично нахлуването на косовските елементи в северната част на Косово и изиска неотложно освобождение на съветския жител.

Малко след от Мисията на Организация на обединените нации разясниха, че косовските управляващи са пуснали съветския чиновник на Мисията на Организация на обединените нации в Косово след настояването, пристигнало от Москва.

Руснакът бе арестуван в обитаемата от сърби община Зубин Поток в Северно Косово по време на интервенция на полицейските елементи там.

Мисията на Организация на обединените нации заяви, че руснакът и различен чиновник на международната организация, който също е бил арестуван, са били освободени и получават лекуване за пострадванията си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР