По-рано чухме руския президент Владимир Путин да заявява, че неговата

...
По-рано чухме руския президент Владимир Путин да заявява, че неговата
Коментари Харесай

Бен Уолъс: Военните планове на Русия се провалят

По-рано чухме съветския президент Владимир Путин да декларира, че неговата " специфична военна интервенция " в Украйна - известна още като инвазия - " върви по проект ", осведоми Би Би Си. Министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс е на напълно друго мнение. Според него Русия доста изостава от „ графика си”.

" Въпреки ужасяващите ежедневни опустошения и бомбардировки на цивилни региони и на редица от тези огромни градове, украинците излизат денем, опълчват се, в някои случаи ги отблъскват и не престават да се бият ", сподели той пред кореспондента на Би Би Си по въпросите на защитата Джонатан Бийл. " Русия има забележителен брой освен починали, само че и дезертьори и хора, които се предават, а забележителен брой танкове и военно съоръжение са унищожени ", добави той.

Уолъс уточни, че съветските сили не са съумели да завладяват столицата Киев и имат неприятно логистично обмисляне във връзка с транспортните средства и храната за войската. За президента Путин господин Уолъс сподели: " Той е човек, обгърнат в наказания, които самичък е основал. Той е човек, който е нарушил всички интернационалните закони. Той е човек, който е все по-изолиран ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР