По проекта за придобиване на нови бойни самолети имаме оферта

...
По проекта за придобиване на нови бойни самолети имаме оферта
Коментари Харесай

Стоянов: Подготвяме проект за инвестиционен разход по офертата за втория транш от осем самолета F-16

По плана за придобиване на нови бойни самолети имаме оферта за втория транш от осем самолета F-16. Подготвили сме план за капиталов разход, който би трябвало да бъде импортиран в Министерския съвет, а по-късно и в Народното събрание. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов при представянето на целите в работата на екипа си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Надяваме се да успеем до края на периода на офертата в края на ноември ,

само че сме създали и авариен вид – до 15 декември, и към този момент сме отправили такова запитване към американската страна, добави той.

Служебният министър на защитата заяви още ,

че по плана за патрулни кораби се приготвят контракти за закупуване на въоръжения. „ Първият контракт ще бъде написан в средата на август, за другите въоръжения – доникъде на септември, само че с това не се изчерпва активността по този план “, уточни Димитър Стоянов.

„ Няма съвременна войска без задоволително финансово обезпечаване “,

сподели още той. „ Ще участваме в подготовката на бюджетната процедура, в която ще заложим 2% от Брутният вътрешен продукт да бъде заделен за разноски за защита още през 2023 година Това е едно от изискванията, с цел да желаеме ускорена рационализация на българската войска “, съобщи Димитър Стоянов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР