По принцип доброто производство на колаген означава предотвратяване на преждевременното

...
По принцип доброто производство на колаген означава предотвратяване на преждевременното
Коментари Харесай

5 домашни маски за стегната и красива кожа

По принцип положителното произвеждане на колаген значи попречване на преждевременното стареене, което оказва помощ да не се образуват фини линии и бръчки. Производството на колаген понижава с възрастта и с други фактори, като излагане на слънце, пушене и други неща, свързани с метода на живот.

Излишно е да споделяме, че увеличението на приема на вода, здравословното хранене, постоянните извършения и грижата за кожата ви несъмнено могат да ви оказват помощ да поддържате или увеличавате производството на колаген. Тези маски за лице обаче могат да допринесат за вашия отличен външен тип:

1.            Маска от куркума:

Куркумата постоянно е играла жизненоважна роля в процедурите за грижа за кожата. Тя прави чудеса за кожата и ви дава естествено сияещо лице и загар - с помощта на наличието на куркумин, химикал, съдържащ се в куркумата, който усъвършенства зарастването на рани и белези посредством модулиране на производството на колаген.

Маската от куркума е чудесна и за тези, които имат акне..

Можете да смесите щипка куркума в мляко и мед, да я намажете лицето си, да я оставите да работи 15-20 минути. Изплакнете с вода и ще станете очевидци на магическа промяна, спазвайки този режим два пъти седмично.

2.            Папая:

Папаята е доста добра за кожата ви, защото оказва помощ за изглаждане на кожата и унищожаване на акне, белези и пигменти, като предизвиква образуването на колаген - с помощта на съществуването на ензим, наименуван пепзим в нея.

Смесете 2-3 капки сок от лимон към папая на каша и разбъркате добре. Нанесете  и я оставете за 15-20 минути, преди да я отмиете с вода.

3.            Смес от бадеми и мляко:

Известно е, че бадемите възвръщат салдото на влага в кожата. Следователно, потреблението на примес на мляко и смлени бадеми може да понижи сухотата, да направи кожата ви еластична и да ви даде очевидно по-светло лице.

4.            Маска с мед:

Медът е чудесно вещество, което спомага за запзване на влагата на кожата, без да я омазнява. Освен това, той е скъп за козметиката като почиства акне, заздравява белези и изглажда тонуса на кожата. Смесете мед и канела, разбъркайте, оставете в микровълновата печка за 1 минута, нанесете  и я оставете да работи 8-10 минути на лицето ви. Изплакнете я изцяло с топла вода и подсушете кожата си.

5.            Маска от краставица и авокадо:

Краставицата съдържа вода, което значи, че хидратира кожата, също по този начин съдържа витамин С, който оказва помощ за понижаване на възпаленията. От друга страна, авокадото съдържа масла, които спомагат за поддържане на уравновесена текстура на кожата и понижават възпалението. Набавете си ½ чаша пулпа от авокадо и го смесете с пулпа от краставица. Нанесете и я оставете за към 10-15 минути, след което можете да измиете  с хладка вода.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР