По принцип би трябвало самата финансова министърка да не ни

...
По принцип би трябвало самата финансова министърка да не ни
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Не може да се вдигат разходи без реформи. Пример -...

„ По принцип би трябвало самата финансова министърка да не ни стряска. Нямаме постоянно държавно управление и постоянна парламентарна власт. От тази позиция се вършат всевъзможни спекулации, които обслужват една или друга политическа мощ, обвързвана с този кабинет ", сподели той в ефира на NOVA. 

" Не може непрекъснато да се подвигат разноските за разнообразни прослойки на обществото или пера на държавните чиновници, които сега също съставляват огромна тежест на бюджета сега, без да има промени. Примерно електронното държавно управление, за което приказваме непрекъснато, още не е реалност. Кения има електронно държавно управление, България няма ", сподели Кънев.

 

Той акцентира, че съпоставката към този момент не е с европейски, а с африкански страни.

 

" Винаги елементарно се понижават налозите и мъчно се подвигат. Тези които ги понижиха, не желаят да понесат отговорността. Понеже непрекъснато сме в изборни цикли, никой не желае да поеме отговорност, а да подвигат разноските популистки ", разясни финансистът.

 

" Отново длъжностен кабинет би трябвало да внесе до 31 октомври проектобюджет за идната година, а това са единствено 4 дни след изборите. Той ще бъде конвенционален, тъй като ще отразява вижданията на сегашната служебна администрация, която не е представителна за Народно събрание ", счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР