По преценка на министъра - това пише в заповедта за

...
По преценка на министъра - това пише в заповедта за
Коментари Харесай

Инж. Иван Досев: Не сме правили авансови плащания, които не са позволени

По преценка на министъра - това написа в заповедта за преустановяване на контракта, изясни пред БТВ инж. Иван Досев - уволнен от ръководството на АПИ. Вчера управлението на Агенция " Пътна инфрасктруктура " беше освободено.

Новият министър желае да построи нов екип, разяснява някогашният член на управителния съвет на организацията. В уеб страницата на Министерство на регионалното развитие са обаче посочени други аргументи за нашето остраняване, означи инж. Досев. В известието на уеб страницата написа: Плащане на задатъци за строително - монтажни работи за обекти, които нямат подготвеност и позволения за градеж. Такава причина с нас не е коментирана, съобщи инж. Досев. Той разгласи, че среща с районния министър не е имал.

" От известието не излиза наяве за кой контракт приказват - допускам, че приказват за контракти, по които са дадени обилни суми като задатъци ", означи инж. Досев. " Не сме правили предплатени заплащания, които не са разрешени. Не разбирам къде се отива с изказванието, че са осъществени предплатени заплащания без планова подготвеност. Договорите са за инженеринг, те включват планиране и строителство. Нормално е задатъкът да се заплати, в случай че има такава уговорка в контракта, и след даването на задатъка да се извършат дейностите по проектирането и построяването ", изясни инж. Досев.

По думите му това са суми, които се приспадат от всяка една осъществена и актувана активност. " Част от сумите отиват за градеж, част от тях - за планиране и строителни действия ", изясни той. " Не може да се упреква Пътната организация, че е направила някакви заплащания, при изискване, че с цел да правим заплащанията, ние сме получили целеви средства. Средствата за съответните контракти идват от държавния бюджет и се гласоподават с постановления на Министерския съвет. Те даже не постъпват в АПИ, а стоят в една сметка, за която позволение се дава от Министерство на регионалното развитие ", сподели още инж. Досев.

Според него АПИ не си е разрешила да подписа нето един контракт без глобата на принципала. По думите на инж. Иван Досев най-скъпа е автомагистрала " Люлин ". " Цената на километър е релативно разбиране, което не би трябвало да се употребява, поради особености на терена. Колкото по-голям е броят на оборудванията и колкото по-лоша е геологията - цената се подвига ", изясни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР