По предварителни оценки, чрез схемите за данъчни измами и други

...
По предварителни оценки, чрез схемите за данъчни измами и други
Коментари Харесай

Държавата ощетена с данъчни измами за 50 млн. лева

По предварителни оценки, посредством схемите за данъчни измами и други ощетяващи фиска похищения, пресечени от ДАНС през 2021 година, са нанесени вреди на държавния бюджет за над 50 млн. лева, стана ясно от отчет на службата.

През 2020 година в Специализирана административна дирекция „ Финансово разузнаване “– ДАНС са получени 6 223 уведомления за съмнителни интервенции. Въз основа на осъществените инспекции със заповеди на шефа на дирекция „ Финансово разузнаване “ при ДАНС краткотрайно са спрени 130 съмнителни преводи на обща стойност 3 325 766,25 евро. 

Според специалистите главните опасности за финансовата сигурност през 2021 година са свързани с:

- увеличение на необслужваните заеми, вследствие на нескончаем развой на икономическа неустановеност, повишаване на инфлацията, понижаване на покупателната дарба на популацията, муден ритъм на имунизация, продължаващи ограничавания, свързани с мерките против разпространяването на COVID-19 и др. 

- нерегламентирана активност на капиталови медиатори, в това число посредством интернет уеб сайтове, без съответно позволение от националния или различен европейски орган. 

- опити за хакерски атаки против финансова инфраструктура, злоупотреби с персонални данни и финансови измами в интернет пространството, в това число от вида „ фишинг “10 и „ обществено инженерство “11, нанасящи вреди на физически и юридически лица и уронващи доверието във финансовите и контролните институции.

- похищения, свързани с правене и разпространяване на неистинен парични знаци, произвеждане и приложимост на скимираща техника и неистинен банкови карти с присъединяване на български граждани;
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР