По предварителни данни, в резултат на по-високите цени на природния

...
По предварителни данни, в резултат на по-високите цени на природния
Коментари Харесай

Недовзетият приход на Топлофикация София е 33.1 млн. лева

По предварителни данни, вследствие на по-високите цени на природния газ и въглеродните излъчвания по отношение на заложената прогноза в ценовото решение на Комисията за енергийно и водно контролиране, към края на октомври " Топлофикация София " ЕАД ще има недовзет доход в размер на 33,1 млн. лева Това показват в сравнителна графика на своята страница от сдружението.

В сравнителната графика от " Топлофикация София " е посочено, че за юли цената е 102,14 лева./MWh. Тук би трябвало да отбележим, че на 1 юли КЕВР утвърди пределни цени на топлинната сила за всяко топлофикационно сдружение, след осъществен регулаторен обзор и използване на ценообразуващия модел. Обявената цена за " Топлофикация София " ЕАД тогава бе в размер на 98,48 лева за мегаватчас /MWh/. За квотите въглероден диоксид КЕВР дефинира планирана цена през новия регулаторен интервал в размер на 51 евро за звук. Тези индикатори към този момент са по-ниски по отношение на стойносттите, които са сега по пазарите.

Според изчисленията на топлофикационното сдружение цената за август е станала 112,29 лева./MWh, за септември - 126,85 лева./MWh, до момента в който за октомври се чака да доближи 157,89 лева./MWh.

Сравнението е сред одобрената от КЕВР цена на топлинната сила с решението от 1 юли и действителната цена за интервала, избрана по методиката на КЕВР, прилагайки одобрената цена на газа за месеца с решение от 1 октомври 2021 година и настоящата борсова спотова цена на въглеродните излъчвания за интервала, прецизират от " Топлофикация София ".

От столичното сдружение преди дни оповестиха и подготвеност да включат парното за софиянци. Прогнозата за идващите три дни в София също демонстрира, че среднодневните температури и нас ще бъдат под 12 градуса, каквито са условията на наредбата за топлоснабдяване.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР