ПП-ДБ са загубили между 40-50% от избирателите си и оставките

...
ПП-ДБ са загубили между 40-50% от избирателите си и оставките
Коментари Харесай

Алгафари: Трябва да има много мощна оставка в БСП, идеалният вариант е правителство на малцинството

ПП-ДБ са изгубили сред 40-50% от гласоподавателите си и оставките са естествени. Това сподели пред Българска национална телевизия политическият коментатор доцент Петър Чолаков. Според него трябват още оставки.
" Коалицията ПП-ДБ би трябвало да остане дружно. ПП-ДБ не са си създали изводите. Трагедията в Българска социалистическа партия не е огромна, най-голямата загуба е при ПП-ДБ ", сподели Чолаков. Ако Има Такъв Народ влязат в ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи ще последват ориста на ПП-ДБ, предвижда той. 
" Нормално е " Величие " да не влязат в ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Трети вид за кабинет е възкресяване на сглобката, добави той. ГЕРБ ще се опитат да бъдат оптимално градивни ", предвижда Чолаков. 
Юрий Асланов счита, че в случай че първият изследователски мандат се провали, вторият и третият са обречени. Кабинет може да има единствено с мандат на ГЕРБ. Не беше разумно сглобката да се счупи, съгласно Асланов. Вотът в неделя е бил против олигархичния модел на ръководство. Обществото е застрашено от наклонност към властническа власт, посочи той. Политиците би трябвало да се спогодят за нещо най-малко краткотрайно, за излаз от рецесията, по думите му.
" Социолозите у нас и този не познаха напълно нещата за изборите 2 в 1. За мен огромната изнеда беше, че Продължаваме промяната-Демократична България " са трети, а не пети да вземем за пример. Докато за множеството хора огромната изненада беше партия " Величие ",  каза  пък Нидал Алгафари.
Според него тази партия " Величие не е загадка. Полковник Марков има известност. По-скоро хората към него не са толкоз разпознаваеми.
" Помня по какъв начин преди време социолозите не познаха и за партия " Атака ", даваха прогноза да имат 1 %, а те имаха 10 % на избори ", добави той.
По-скоро тези, като Българска социалистическа партия би трябвало да са тежко недоволни поради исторически ниския им резултат. И другите, които би трябвало да са доста удовлетворени, са от партия „ Величие “, счита още той.
" Трябва да има доста огромна и мощна оставка в Българска социалистическа партия, поучава Алгафари. Ако левицата продължава по този начин, на идващ избор ще се бори да прекрачи 4% преграда. Идеалният вид е държавно управление на малцинството, по думите му. ГЕРБ би трябвало да излязат с идея ", упорства Алгафари
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР