По предварителни данни през второто тримесечие брутният вътрешен продукт на

...
По предварителни данни през второто тримесечие брутният вътрешен продукт на
Коментари Харесай

Статистиката отчита най-ниска производителност на труда в аграрния сектор

По предварителни данни през второто тримесечие брутният вътрешен артикул на един ангажиран се усилва с 3.5% в съпоставяне със същото тримесечие на миналата година. Заетите в стопанската система са 3.633 млн., а общият брой отработени часове е 1.5 милиарда, оповестява Националният статистически институт.

Структурата на заетостта по стопански браншове през второто тримесечие на 2019 година по отношение на съответното тримесечие на 2018 година демонстрира нарастване на относителния дял на индустриалния бранш и бранша на услугите.

На един ангажиран се падат 8 011.8 лева от настоящия размер на брутния вътрешен артикул (БВП), като всеки ангажиран основава приблизително 19.2 лева Брутният вътрешен продукт за един отработен час.

Брутната добавена стойност приблизително на един ангажиран през второто тримесечие на 2019 година се усилва действително с 4.4%, а за един отработен час на човек се усилва действително с 4.5% за същия интервал.

По предварителни данни за второто тримесечие нивото на продуктивността на труда в индустриалния бранш е 7 776.7 лева брутна добавена стойност приблизително на един ангажиран и 18 лева за един отработен човекочас. В бранша на услугите всеки ангажиран създава приблизително 7 187.3 лева БДС, като за един отработен човекочас се основават приблизително 17.30 лева от настоящия размер на индикатора.

Най-ниска е продуктивността на труда в аграрния бранш - 1 469.8 лева брутна добавена стойност на един ангажиран и 3.60 лева за един отработен човекочас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР