По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2021 г. общият

...
По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2021 г. общият
Коментари Харесай

Оборотите в сектора на услугите растат двуцифрено в края на миналата година

По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2021 година общият индекс* на оборота за бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “, изчислен от сезонно изгладени данни, се усилва с 8.1% по отношение на третото тримесечие на 2021 година, сочат данни на Националния статистически институт.

Ръст се следи при всички действия, като той е максимален при „ Въздушен превоз “ - с 16.2%, и „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза “ - с 13.5%.

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ нараства с 0.1% по отношение на третото тримесечие на 2021 година. Най-голямо нарастване е регистрирано при „ Издателска активност “ (7.5%), а намаляване е записано при „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ (6.2%).

При Други бизнес услуги забележителен растеж по отношение на предходното тримесечие е регистриран при „ Дейности по наемане и даване на работна мощ “ - с 19.1%, до момента в който най-голямо понижение се следи при „ Дейности по защита и следствие “ - с 3.1%.

Годишни изменения

През четвъртото тримесечие на 2021 година общият показател на календарно изгладените данни на оборота в бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “ е с 18.9% над нивото на същото тримесечие на 2020 година. Съществен растеж е регистриран при „ Въздушен превоз “ - с 62.2% и „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза “ - с 36.8%.

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “, изчислен от календарно изгладени данни, е с 18.2%

по-висок през четвъртото тримесечие на 2021 година, в съпоставяне със същото тримесечие на 2020 г.

Значителен растеж се следи при „ Издателска активност “ - с 53.7% и „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ - с 53.2%.

При Други бизнес услуги максимален растеж по отношение на четвъртото тримесечие на 2020 година е регистриран при „ Туристическа агентска и операторска дейност; други действия, свързани с пътувания и резервации “ - със 130.8%, а понижение се следи единствено при „ Дейности по защита и следствие “ - с 3.5%.

*Индексите на оборота в услугите обгръщат дейностите, включени в секторите „ Транспорт, депозиране и пощи “, „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ и „ Други бизнес услуги “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР