По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие
Коментари Харесай

Водният транспорт с 53.4% ръст в оборота за година

По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие на 2019 година общият показател на оборота за бранш „ Транспорт, депозиране и пощи “*, изчислен от сезонно изгладени данни, понижава с 0.6% по отношение на второто тримесечие на 2019 г.

Понижение е записано при „ Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза “ (3.4%). Най-значително нарастване се следи при „ Въздушен превоз “ - с 3.1%, и „ Воден превоз “ - с 2.7%.

Общият показател на оборота за бранш „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения “ нараства с 3.2% по отношение на второто тримесечие на 2019

г.

Най-значителен растеж е регистриран при „ Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика “ (18.1%) и „ Издателска активност “ (9.2%). Намаление е регистрирано при „ Далекосъобщения “ - с 1.4%.

При Други бизнес услуги най-съществено покачване по отношение на предходното тримесечие се следи при „ Рекламна активност и изследване на пазари “ - с 8.4%, и „ Административни офис действия и друго спомагателно обслужване на стопанската активност “ - с 6.6%.

Спад е регистриран при „ Други професионални действия “ - с 11.0%, и „ Юридически дейности; Счетоводни и одиторски действия, данъчни консултации; Консултантски действия в региона на ръководството “ - с 6.4%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР