По предложение на заместник-кмета по хуманитарни дейности в Асеновград инженер

...
По предложение на заместник-кмета по хуманитарни дейности в Асеновград инженер
Коментари Харесай

Община Асеновград с парична награда за заслужили спортисти

По предложение на заместник-кмета по филантропични действия в Асеновград инженер Петър Петров и с решение на Общинския съвет в града беше отпусната еднократна парична сума в общ размер на 6000 лв. за спортисти, постигнали високи резултати в интернационален проект. Целта е подучване и знак за признателност към асеновградчаните, прославящи родния си край по света.

Катерина Бейчева от Семеен кодекс " Асеновец - Таекуон-до клуб " и треньорът й Георги Шишков бяха наградени с 1000 лв.. Гросмайсторът от СКШМ " Асеновец 2006 " Иван Чепаринов и треньорът му Неделчо Чепаринов пък получиха 5000 лв.. Решението за отпущането на средствата бе взето според Наредба за изискванията, реда и критериите за финансово подкрепяне на спортните клубове и спортно-туристическата активност в община Асеновград.

Катерина Бейчева се класира в три дисциплини. Тя си заслужи един сребърен и два бронзови медала на Европейско състезание по таекуон-до ITF, извършено в Пореч, Хърватия. Бейчева се изправи против мощна конкуренция и показа почтено Асеновград и България.

Таекуондистката завоюва II място " Специална техника дами " и III място във " Форма дами " и " Силов тест дами " - всичко това отборно. В този случай, наредбата дава право да се наградят финансово състезателят и треньорът единствено за присъединяване им в шампионата, защото класирането, което са постигнали като екип, е само в отборни дисциплини.

Премията на Иван Чепаринов също му се поставя според наредбата. Той завоюва III място на Европейско състезание по шахмат, провело се в Терме, Словения. Гросмайсторът е достигнал до почетната стълбица в конкуренция против 310 състезатели от 39 страни. С това класиране Чепаринов печели директна квота за България на идното Световно състезание за мъже през 2023 година

" В последните години, поради пандемичната конюнктура, това е най-големият триумф за българския шахмат ", показват от федерацията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР