По предложение на ДСБПочитат жертвите на комунизмаОбщинските съветници от “Демократи

...
По предложение на ДСБПочитат жертвите на комунизмаОбщинските съветници от “Демократи
Коментари Харесай

Гласуват премахването и на „Альоша“

По предложение на ДСБ
Почитат жертвите на комунизма

Общинските съветници от “Демократи за мощна България ” в Пловдив, Владимир Славенски и Йоно Чепилски, които са част от групата на ППДБ, внесоха предложение до Общинския съвет на Пловдив Паметникът на Съветската войска “Альоша ” да бъде изместен в период до края на 2024 година, оповестиха от пресцентъра на ДСБ. Така след разрязването на Паметника на Съветската войска в Княжеската градина в София, на 17 януари съветниците в Пловдив ще разискват в точка от дневния си ред премахването на “Альоша ”.

В проекторешението от ДСБ оферират паметникът да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство в София. В претекстовете към предлагането съветниците декларират, че паметникът е знак на окупацията на България сред 1944 -1947 година от Червената войска и също по този начин “на потиснатото национално достолепие ”, както и че показва неправилно историческата действителност. Според вносителите премахването на паметника “Альоша ” от върха на хълма Бунарджика е честен акт, който цели да уважи българската история, националното достолепие и жертвите на тоталитарния комунистически режим.

От ДСБ оферират да бъде разгласен конкурс от Община Пловдив за реновацията, реставрацията и обновлението на освободеното от “Альоша ” пространство, тъй като сега регионът бил безстопанствен. Предстои да се обясни чия благосъстоятелност е паметника, както и дали “Альоша ” има статут на недвижима културна полезност. Ако е по този начин - този статут да се смъкна, оферират съветниците от ППДБ в Пловдив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР