По празниците родителите трябва да внимават много с количествата шоколад,

...
По празниците родителите трябва да внимават много с количествата шоколад,
Коментари Харесай

Не прекарлявайте с храната по празниците, съветват лекарите

По празниците родителите би трябвало да внимават доста с количествата шоколад, които изяждат децата, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция гастроентерологът доцент Миглена Георгиева, шеф на Втора детска клиника в университетската болница " Света Марина " във Варна.

По думите ѝ най-хубавият вид е хлапетата да получават най-много по едно шоколадово яйце дневно.

Експертът уточни, че по-подходящо е да се употребява белият вид на сладкото прелъщение, защото по-малко подготвя към алергични реакции. А за начало на потреблението въобще на шоколад, нейният съвет е да се стартира след третата година. За възрастните съветът на Георгиева е да внимават с преяждането, изключително хората, които са спазвали Коледните пости.

Най-добре е те първо да се захранят деликатно, тъй като нахвърлянето върху месните блюда може да докара до разнообразни храносмилателни разстройства, изясни лекарят.

За алкохола първият съвет на лекаря е да не се прекалява. Вторият - да не се смесва. Хората с гастритни недоволства би трябвало да внимават доста с виното, най-много аленото, изяснява Георгиева.

По думите й повече от две чаши от напитката на боговете може да им докара съществени проблеми. За битка с махмурлука гастроентерологът предлага бульони и доста, доста вода. За прочистването на организма и изтрезняване изгода имат и леки супи, само че не и обичаната на доста българи шкембе супа, тъй като нервира съществено стомаха. За да се реализира детоксикиращ резултат, нужното количество вода след тежка вечер е два-три литра. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР