По повод третата годишнина от обявяване на Пловдив за Европейска

...
По повод третата годишнина от обявяване на Пловдив за Европейска
Коментари Харесай

Пловдив с нови прояви за деца

По мотив третата годишнина от оповестяване на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 в регион “Северен” се организираха редица събития, които включваха облагородяване на сектор от града по протежението на р. Марица, както и редица занимания за деца и възрастни. Инициативата е на фондация “Пловдив 2019” и се реализира с помощта на общинската администрация на Район “Северен”.

Последното от редицата събитията се организира на 05 септември на бул. “Марица”№ 51-57 в градинката до реката. Лошото време не съумя да попречи на ентуасиастите и дечурлигата, пристигнали да се позабавляват. Специално за децата бяха готови доста занимания и изненади – игри на открито; еко работилници, в които можеха да покажат креативните си умения; хвърчила край реката и пикник навън. Организаторите бяха помислили и за лакомства и храна, която се раздаваше гратис на присъстващите, а точно: сладолед, захарен памук, варена царевица, сандвичи, пресни кифлички и сладки. Предоставяха се гратис колела за краткотрайно прилагане и развлечение, а след 21 ч. се прожектира кино навън.

Кметът на Район “Северен” инж. Ральо Ралев благодари на всички жители, които се включиха в самодейността по облагородяване на региона към р. Марица и на тези, които се включиха в заниманията. “Радвам се, че фондация “Пловдив 2019” избра за хазаин точно регион “Северен” и се надявам другата година да честваме отново заедно” – разяснява инж. Ралев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР