По повод т.нар. скандали в Държавната консолидационна компания (ДКК) е

...
По повод т.нар. скандали в Държавната консолидационна компания (ДКК) е
Коментари Харесай

Какво чудовище изскочи от скандала в Държавната консолидационна компания

По мотив така наречен кавги в Държавната консолидационна компания (ДКК) е неотложно да имаме поради следното аксиоматично състояние.

Когато номенклатура, назначена от ГЕРБ на някоя огромна държавна хранилка, каже нещо неприятно за някого, идва времето да включим сериозната функционалност на разсъдъка си. Първата ни мисъл би трябвало да е: тия въртят интензивно меропроятие, т.е. милиционерски номера за оклеветяване на човек пред публичното мнение. Втората ни мисъл: тия или са откраднали нещо огромно, или го крадат сега, или възнамеряват да го откраднат. Третата ни мисъл: може да става дума за композиция от интензивно мероприятие и огромно крадене. Едва четвъртата ни мисъл би следвало да бъде: тия

да не би този път, по изключение, да споделят нещо, покрай истината?

Няма по какъв начин, обаче, въобще да стигнем до четвъртата мисъл, в случай че в цялата работа се намеси Сотир Цацаров и неговата чрезвичайна комисия за случайно заграбване на непозната благосъстоятелност. А точно това стана в дадения случай, когато той подгони прясно уволнената от номенклатурата на ДКК шеф Ваня Караганева. Тази интервенция се случи в мига, в който номенклатурата се изпусна и загатна кодовата дума " Дунарит ".

Ето тук е заровено кучето. Един от претекстовете за е, че се е пробвала да придвижи въпроса с. Тези 50 милиона компанията преведе на ДКК сега, в който след поредност от покупко-продажби на мрачно, свързани с КТБ и сътрудници на Делян Пеевски, държавната компания ненадейно се снабди с документ, че тази сума й е дължима и не е платена. Изводът: присвояваме си компания " Дунарит ", която мафиотски ползи се пробват да откраднат, посредством държавните институции, години наред. Да, но " Дунарит " незабавно превежда 50-те милиона дълг на ДКК, в който момент тези пари... изчезват. Няма ги. По документи са излезли от " Дунарит ", влезнали са в ДКК, само че ги няма. И по този начин - от 2017 година.

Ето го огромното откраднато нещо от гореописаната втора мисъл: откраднати са 50 милиона. Очевидно

всеки опит тази кражба да бъде някак осветена се натъква на яростен отпор от страна на ГЕРБ-номенклатурата.

Този случай, обаче, е надалеч по-значим от кражба или интензивно мероприятие. В него е заровена тематиката за държавна измяна, директно засягаща намесилия се в мероприятието Сотир Цацаров.

Преди да извъртят схемата с 50-те милиона, държавните мъже, сложили се в услуга на мафията, се оказват забъркани в опит на ГРУ, формалната група за убийства на Кремъл,. Тези български жители са Емилиян Гебрев, в последна сметка притежател на " Дунарит " и ЕМКО, един от неговите шефове и неговият наследник. Това се случва през 2015 година. Три години по-късно същата група съветски убийци отравя в Англия семейство Скрипал; обвинена е в други отравяния из Европа, както и във взривяването на склад за муниции в Чехия през 2014 година. По една случайност, която не е никаква случайност, това мероприятие още веднъж е отработено първо в България, където през 2011 година е взривен оръжеен склад на ЕМКО. Следват гърмежи в хранилища на ВМЗ-Сопот и Арсенал-Казанлък.

Докато на територията на Република България върлуват, взривяват и вършат покушения съветски държавни терористи, основен прокурор е Сотир Цацаров. Под неговото и на Бойко Борисов крило

съветското ГРУ употребява нашата територия като своя база за отработването на терористични дейности

и за нападения против други страни. Тогава Тази безпардонна имитация, както и отводът за следствие, беше ясно обръщение към българската и задграничната аудитория: България е база на съветския държавен тероризъм, не ни занимавайте. За всеки случай, с цел да не останат неразбрани, българските управляващи заплатиха за построяването на " Руски поток ", чиято цел е газът на " Газпром " да може да заобиколи Украйна и по този начин да тя да бъде удушена стопански.

Ето какво страшилище изскочи от глупавото споменаване, от страна на номенклатурата в ДКК, на кода " Дунарит ", както и от незабавната интервенция на Цацаров. Не става дума единствено за очернянето на човек, нито - за покриване на кражба на 50 милиона. Става дума за националната сигурност и за умишлено слагане на български длъжностни лица в услуга на непозната и враждебна мощ.

Целта на какофонията около ДКК е точно тази измяна да бъде покрита още веднъж. Защото съгласно Наказателния кодекс въпросът с отминалостта на такива действия е много спорен...

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР