По повод своята 12-а годишнина фондация Credo Bonum, която работи

...
По повод своята 12-а годишнина фондация Credo Bonum, която работи
Коментари Харесай

“Павилион на утрешния ден - български артисти показват виждането си за бъдещето

По мотив своята 12-а годишнина фондация Credo Bonum, която работи за положителна смяна на модерното общество и посредством изкуство се стреми да промени стандарти и настройки, слага началото на огромен диалог – за нашето общо бъдеще. По време на софтуерния взрив има заплаха чисто човешките преживявания и връзки, като общуването и емпатията, да изчезнат. На специфична галерия “Павилион на утрешния ден ” в столичната изложба Credo Bonum ще бъдат показани концепциите на 10 модерни български актьори, които посредством видео и аудио съоръжения ще покажат своето виждане за бъдещето. Творбите им са не просто за гледане, а за преживяване. Изложбата към този момент е открита и може да бъде забелязана до 17 юни.

В предаването „ Хоризонт до обед “ Симеон Василев от фондация Credo Bonum означи, че хората изживяват доста от нещата, които могат да видят в галерията.

„ Решихме, че доста елементарно ще бъде да отбележим този мотив просто посредством една ретроспективна галерия или посредством показване на най-големите планове на фондацията. Решихме обаче да зададем в действителност звук, да предизвикваме хората да мислят тъкмо за изчезващите човешки страсти или тези страсти, които са застрашени от софтуерния взрив. Затова набелязахме общуването като една такава страст. Независимо, че сме по-свързани от всеки път, сякаш контактът лице в лице изчезва до известна степен. Обърнахме внимание и върху емпатията, съпричастността, това да страдаме за другия, да изпитваме съчувствие към другите – все неща, които някак стартират да дегенерират в обществото от развиването и от софтуерния взрив. Вярваме, че говоренето за тях ще ги резервира в бъдещето “.

Тази галерия е провокация и към създателите, поканени да се включат в нея, акцентира Василев и добави:

„ За тях несъмнено беше предизвикателство да съумеят да пресъздадат посредством софтуерна форма нещо чисто човешко “.
Цялото изявление чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР