По повод столетието на ККПСилната държава трябва да има силна

...
По повод столетието на ККПСилната държава трябва да има силна
Коментари Харесай

Пекин строи 100 нови ракетни силоза

По мотив столетието на ККП
Силната страна би трябвало да има мощна войска

Китай стартира построяването на повече от 100 силоза за междуконтинентални балистични ракети, оповестява “Вашингтон пост”, базирайки се на отчет на самостоятелни специалисти.

Силозите се построяват в пустинята покрай град Юман, провинция Гансу, северозападен Китай.
Сателитни изображения от Центъра за проучване на нуклеарното оръжие “Джеймс Мартин” демонстрират 119 идентични структури на китайски силози, съдържащи балистични ракети с нуклеарна бойна глава.

“Възможно е това да е доста разширение на нуклеарния капацитет на Китай, който евентуално разполага с релативно непретенциозен боеприпас от нуклеарни оръжия, т. е. - от 250 на 350 ракети”, оповестява “Вашингтон пост”.
Все още не е известно какъв брой ракети ще бъдат поместени в новите силози, само че те могат да доближат до 100, защото Китай преди този момент е употребявал подправени силози, с цел да сътвори подправена картина на своите нуклеарни благоприятни условия, разясняват наблюдаващи.

Информацията пристигна на фона на тържествата по случай 100-годишнината от основаването на Китайската комунистическа партия (ККП), които се организираха през днешния ден в Пекин. Модернизирането на армията беше измежду акцентите в речта на президента Си Цзинпин.

“Силната страна би трябвало да има мощна войска, единствено мощни въоръжени сили са в положение да подсигуряват националната сигурност”, сподели Си Цзинпин.

В речта си от площад “Тянанмън” китайският президент, в костюм жанр “Мао Дзедун” акцентира икономическия растеж на Китай и постигането на значима цел:

“Умерено проспериращо общество и историческо разрешаване на казуса с крайната беднотия. Китайският народ освен умее да унищожава остарелия свят, само че и съумя да сътвори един нов свят. Само социализмът може да избави Китай”, посочи Си Цзинпин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР